Το περιβάλλον και η προστασία του στο επίκεντρο συζήτησης του Γ. Δημαρά με εκπροσώπους περιβαλλοντικών ΜΚΟ

0

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων είχε, χθες Τρίτη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της WWF, της GREENPEACE, του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις αστικές αναπλάσεις, η αντιμετώπιση της αυθαίρετης και εκτός σχεδίου δόμησης και σε προστατευόμενες περιοχές, όπως τα δέλτα ποταμών, η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η αποτελεσματική προστασία των βιοτόπων και υγροτόπων της χώρας, η αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος και η αποτελεσματική φύλαξη της φύσης, η προστασία των υδατικών πόρων, καθώς και οι σοβαρές συνέπειες από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους στον υφυπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε να τις εξετάσει προσεκτικά, διατυπώνοντας την επιθυμία του να συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος μαζί τους και το επόμενο διάστημα.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα