SKG in Action για τη Βιώσιμη Τροφή

Βιώσιμη τροφή και καλλιέργεια (Σχολικές κοινότητες και φοιτητικές).
Τον προηγούμενο αιώνα, οι έννοιες «παραγωγή τροφής» και «πόλη» θεωρούνταν ασυμβίβαστες καθώς επικρατούσε η πεποίθηση ότι οι πόλεις δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν την ανεμπόδιστη μετακίνηση ιδιωτικών/ δημόσιων οχημάτων και όχι για να καλύπτουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες όπως υγεία, ευεξία, κοινωνικοποίηση.
Η τροφή φτάνει στο πιάτο μας ως διά μαγείας και εμείς κάνουμε σπάνια μια παύση για να αναρωτηθούμε πώς βρέθηκε εκεί. Η έλλειψη ορατότητας της τροφής στα μεγάλα αστικά κέντρα συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες μη εξοικείωσης των νέων ανθρώπων με την προέλευση της τροφής τους και κυρίως, την κατανόηση των εποχικών κύκλων της Φύσης, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται -σε μεγάλο βαθμό- διατροφικά αναλφάβητοι.
-Πώς θα μπορούσε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Θεσσαλονίκη να αποκαταστήσει τον προβληματικό δεσμό μεταξύ των πολιτών του και των πηγών, από τις οποίες προέρχεται η τροφή του;
Σε αυτά τα ερωτήματα  θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα Πέμπτη 2 Νοέμβρη, στις 15.00 εκπροσωπώντας τον Συνεταιρισμός ‘Το κουκούλι’ , είπε ο Νίκος Μισυρλής. Θα συζητήσουμε και για το νέο εγχείρημα εκπαίδευσης στην Βιολογική Γεωργία, με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.
Το «SKG in Action για τη Βιώσιμη Τροφή» διοργανώνεται από την ActionAid Hellas Youth , και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος @FoodWave για τη βιώσιμη διατροφή και κατανάλωση και τη σύνδεσή της με την κλιματική αλλαγή.
Το κάλεσμα για την Εκδήλωση ήταν το  εξής παρακάτω:
Στις 2 και στις 3 Νοεμβρίου και ώρες 10:00-18:00 και 10:00-17:00 αντίστοιχα, σε περιμένουμε στον 📍Πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη σε ένα διήμερο συνεργασίας, δικτύωσης και κινητοποίησης για τη βιώσιμη τροφή. Μέσα από ομιλίες, εργαστήρια, mentoring και επαφές με φορείς χάραξης πολιτικών, θα δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες νέων να διαμορφώσουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες για την προώθηση βιώσιμων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης της τροφής.
Οι θεματικές είναι 3 και είναι οι εξής:
1) Βιώσιμη τροφή και κατανάλωση.
2) Βιώσιμη τροφή και καλλιέργεια.
3) Βιώσιμη τροφή και αστικό περιβάλλον.
Leoforos 3IS Septemvriou & Lampraki Grigoriou 54636 Thessaloníki, Greece
Διάρκεια: 8 ώρες